In Noordwijk is het aantal faillissementen gestegen, terwijl het aantal faillissementen in Nederland is afgenomen. Opvallend, vond het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) die met de cijfers naar buiten kwam. Vanwege de coronacrisis werd er juist een stijging verwacht.

In 2020 zijn er zeven faillissementen bekend tegenover vijf in 2019.  Het lijkt erop dat de NOW-overheidssubsidies een faillissementsgolf hebben voorkomen. Ondernemers in de gemeente Noordwijk hebben in 2020 in totaal ruim 33 miljoen euro aan overheidssteun ontvangen.

Landelijk is het aantal faillissementen in 2020 afgenomen ten opzichte van 2019. In Nederland vielen er 630 minder bedrijven om. Volgens onderzoekers van accountants- en adviesbureau PwC en de Universiteit Leiden is dit stilte voor de storm en vallen er in 2021 wel meer bedrijven om.