Bouwbedrijf Adriaan van Erk BV helpt Ronnie van de Putte uit de brand door een hypotheeklening van ruim 34,6 miljoen euro te verstrekken. Met dit geld kan van de Putte zijn Luxemburgse schuldeisers afbetalen en hoeft hij Gat van Palace en een stuk grond aan de Parallelboulevard niet te verkopen. Door de nieuwe financiering is de executieveiling in 2020 niet is doorgegaan.

Uit de stukken van het Kadaster blijkt dat bouwbedrijf Adriaan van Erk BV de nieuwe financier is van de hypotheeklening. Het bedrijf verstrekt Bever Holding van Ronnie van de Putte ruim 34,6 miljoen euro. Van de Putte kocht het Palaceplein voor drie miljoen euro en het andere stuk grond voor negen miljoen euro. Er zijn al jaren verschillende plannen voor de bebouwing van deze stukken grond, maar die zijn tot heden niet doorgegaan. De reden dat de Adriaan van Erk BV de krottenkoning uit de brand helpt is nog onbekend.

Op 7 december 2020 stond er een veiling gepland van verschillende percelen van Bever Holding. De geldverschaffer, de Luxemburgse Archand S.a.r.l., trok zijn lening voor deze percelen terug. Bever Holding heeft de nieuwe hypotheeklening voor de veiling af kunnen sluiten. De veiling is daarom kort voor de start afgeblazen.

De gemeente had voor de veiling in december een voorkeursrecht gezet op de percelen van Bever Holding. Bij de verkoop had de gemeente het recht om als eerste een bod uit te brengen. De openbare veiling heeft door de nieuwe financiering echter nooit plaatsgevonden.