Bouw Julianahof mogelijk van de baan

Het Julianahof in Noordwijk binnen wordt mogelijk toch niet gerealiseerd. Door het stijgen van de bouwprijzen is het voor de ontwikkelaar minder tot niet rendabel om de woonomgeving met grotendeels sociale woningen te bouwen. Het is niet duidelijk of het plan überhaupt nog wordt uitgevoerd.

Het lot van het Julianahof ligt in de handen van de ontwikkelaars. De gemeente Noordwijk kan het proces niet beïnvloeden, omdat het om een particulier initiatief gaat. Wel heeft de gemeente aan de projectontwikkelaars gevraagd of ze de gemeente op de hoogte houden en uiterlijk in het tweede kwartaal duidelijkheid kunnen geven.

De ontwikkelaars zijn nog bezig met het haalbaarheidsonderzoek. Het is wel al duidelijk dat het plan vertraagd is. De gemeente Noordwijk wil het huidige plan graag doorzetten, vanwege het tekort aan sociale woningen. ‘We zijn teleurgesteld dat het plan momenteel vertraging oploopt’, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Eerder moest het college opzoek gaan naar meer draagvlak, omdat er veel weerstand was bij omwonenden.

Omwonenden Julianahof: ‘Dit is een noodkreet’

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven