Vaccinatielocatie Duin- en Bollenstreek komt in Noordwijkerhout

De nieuwe vaccinatielocatie voor de inwoners van de Duin- en Bollenstreek wordt gevestigd in Noordwijkerhout. De GGD heeft de keuze gemaakt voor het NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst. De locatie wordt deze week klaargemaakt om de eerste vaccinaties toe te dienen.

De eerste prikken in de regio zijn geprikt op de hoofd vaccinatielocatie in Leiden. Naast de hoofdlocatie komen er ook vier kleinere priklocaties. Eén van deze locaties werd in de Duin- en Bollenstreek gezocht.

Burgemeester Wendy Verkleij geeft aan dat het NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst deze week klaar wordt gemaakt om vaccinaties toe te dienen. ‘Een grote operatie, maar snelheid is geboden’. De locatie is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccinaties. Het is nog niet bekend wanneer de inwoners terecht kunnen bij de nieuwe locatie.

Landelijk zijn er vertragingen in het vaccinatieschema. Er komen kleinere aantallen vaccinaties naar Nederland dan gepland. Nederland rekende op 4,5 miljoen doses. Dat worden er nu rond de 1,8 miljoen. Om mensen sneller te kunnen vaccineren heeft Nederland al besloten om de periode tussen de twee vaccinatiemomenten op te rekken. Dat gaat nu van drie naar zes weken.

Deel dit bericht

Scroll naar boven