Opknappen Jan Kroonsplein kost Noordwijk 350.000 euro

Het plan om het Jan Kroonsplein op te knappen gaat de gemeente Noordwijk 350.000 euro kosten. Grondeigenaren Evert de Boer, KDVK architecten, Vomar Noordwijk en de gemeente Noordwijk hebben een plan gemaakt om woningen, een hotel met hotelappartementen en winkels op het plein te vestigen.

Supermarkt Vomar op het plein maakt plaats voor 57 woningen, een familiehotel met 52 appartementen, 284 parkeerplaatsen en een beperkt aantal winkels. Ook komt er een โ€˜intiemโ€™ plein wat de voorruimte voor het Museum Noordwijk wordt. Het plan moet verpaupering voorkomen. Gemeente Noordwijk wil het plein al sinds 2005 opknappen, maar het is tot op heden niet gelukt. Omwonende en de politiek bood weerstand tegen de toenmalige plannen. Vorig jaar vernietigde de Raad van State het bestemmingsplan, waardoor het plan minimaal een jaar vertraging oploopt.

De Vomar verhuist volgens het huidige plan eind 2022 naar de Maarten van Kruytstraat. De gemeente Noordwijk werkt aan een nieuwe omgevingsvergunning voor de Maarten van Kruytstraat, omdat de Raad van State het bestemmingsplan vernietigde. In het plan werd onvoldoende rekening gehouden met parkeergelegenheid. De nieuwe vergunning wordt op 13 april door de gemeenteraad behandeld.

Deel dit bericht

Scroll naar boven