Niet alle paardenweitjes verdwijnen: ‘Zooooo blij’

Niet alle paardenweitjes in de gemeente Noordwijk gaan verdwijnen. De paarden van Hetty Koning mogen bijvoorbeeld blijven staan. ‘Zooooo blij’, schrijft Hetty op social media. Hetty is er door gesprekken met de gemeente achter gekomen dat de lijst van Omgevingsdienst West-Holland geen handhavingslijst, maar een oriëntatielijst is. Dit betekent dat niet alle paardenweides, die op deze lijst staan, gaan verdwijnen.

In heel gemeente Noordwijk kwamen paardeneigenaren in actie tegen de handhaving. Hetty heeft in 2020 bij Hart van Nederland haar verhaal gedaan. Meer dan 400 paarden dreigden op straat te komen staan. Hetty is blij dat dit er minder zijn. Hoeveel minder is nog niet duidelijk, dat is afhankelijk van het perceel.

De gemeente handhaaft alleen onder bepaalde omstandigheden. Het is nog onduidelijk wat deze omstandigheden zijn. Grondeigenaren kunnen met een perceelnummer er zelf achter komen of hun percelen gehandhaafd gaan worden. Dit kan door de gemeente Noordwijk op 071-3660000 te bellen. De gemeente heeft medewerkers aangesteld om de grondeigenaren te woord te staan. Het kan even duren voordat de grondeigenaren antwoord krijgen. Het kost de gemeente tijd om de percelen precies in kaart te brengen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven