Aantal nieuwe coronabesmettingen in Noordwijk daalt

De afgelopen weken is het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Noordwijk gedaald. Het aantal nieuwe besmettingen nam in vier weken bijna met de helft af. In de hele regio Hollands Midden is een dalende trend te zien.

In Noordwijk zijn vorige week 101 inwoners besmet geraakt met het coronavirus. Dit zijn er 60 minder dan de week ervoor. Twee weken daarvoor was dit aantal 173 (week 53) en de week daarvoor 198 (week 52).

Het percentage positief geteste personen is afgenomen tot 11,1 procent. Dit is 3,8 procent lager dan de week ervoor. Ook het aantal Noordwijkers wat zich heeft laten testen is flink afgenomen. In week 52 van 2020 lieten nog bijna 1000 mensen zich testen, vorige week waren dit er minder dan 600.

Er zijn in week 2 geen Noordwijkers opgenomen in het ziekenhuis, wel zijn er twee inwoners overleden aan het virus. In totaal zijn er 15 Noordwijkse inwoners overleden aan corona.

In regio Hollands Midden is het aantal nieuwe besmettingen ook aanzienlijk gedaald. In week 52 raakte 3.466 mensen in de regio besmet, vorige week 1.679. Wel zijn er 49 personen overleden in de regio.

Deel dit bericht

Scroll naar boven