Eerste bewoners Willem van den Bergh komende dinsdag ingeënt

De eerste bewoners van woonzorgpark Willem van den Bergh van ’s Heeren Loo krijgen dinsdag een prik tegen het coronavirus. ’s Heeren Loo is blij dat het vaccineren van start gaat. \’Dit is een eerste stap naar verbetering van de situatie voor onze cliënten.’

Volgende week worden door heel het land 15.000 kwetsbare mensen gevaccineerd. Cliënten van woonzorgparken en verpleeghuizen zijn als eerste aan de beurt. ‘Vaccinatie is van groot belang om onze kwetsbare cliënten en onze zorgmedewerkers te beschermen’, schrijft ’s Heeren Loo.

Bijna 100 procent van de bewoners van Willem van den Bergh wil ingeënt worden. ‘Onze cliënten hebben in het dagelijks leven veel moeten inleveren’, zegt woordvoerder Willeke van Uden. Bewoners mogen bijvoorbeeld niet meer naar hun werkplek. De dagbesteding vindt nu bij de cliënten zelf plaats.

Het normale leven van de cliënten keert na de vaccinatie nog niet terug. Eerst moeten de zorgmedewerkers en de familieleden van de cliënten ingeënt worden. Toch is van Uden positief: ‘Het is een lichtpuntje aan het einde van de tunnel’.

De eerste 15.000 prikken zijn maar het begin. 140.000 inwoners in verpleeghuizen en zorginstellingen worden de komende zes weken ingeënt. Tegelijkertijd worden de zorgmedewerkers ingeënt. Daarna zijn de andere kwetsbare groepen en vervolgens de resterende Nederlanders aan de buurt.

Op de hoogte blijven van nieuws uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk? Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

Deel dit bericht

Scroll naar boven