Kantoorpand Zilveren Kruis maakt plaats voor 160 appartementen

Het kantoorpand van het voormalige Zilveren Kruis in Noordwijk Binnen maakt plaats voor vier appartementencomplexen, als het aan projectontwikkelaar Syntrus Achmea ligt. Het college van burgemeester en wethouders kan zich grotendeels vinden in de bouwplannen van Syntrus Achmea.

Van de 160 appartementen zijn 40 woningen bestemd voor sociale huur, acht voor sociale koop en 32 voor middeldure huur. Het grootste deel van de appartementen worden in de vrije sector verhuurd of verkocht. De appartementencomplexen worden drie tot zes verdiepingen hoog. Aan de kant van de Gooweg komen de hoge complexen en aan de kant van de Goohorstlaan komt het lage gebouw. In het midden van de gebouwen komt een groen terrein waar bewoners en bezoekers kunnen recreëren.

De toekomstige bewoners kunnen parkeren op het parkeerterrein aan de overkant van de Gooweg. Het parkeerterrein heeft 275 parkeerplekken en kan eventueel nog uitbreiden naar 300 plekken. De plannen om hier landschapsvilla’s te bouwen zijn niet doorgegaan.

Het college ziet nog wel een aantal verbeterpunten in de bouwplannen. De vormgeving van de complexen en de plannen voor de locatie moeten verder worden uitgewerkt. Daarnaast moet er een veilige oversteekplaats naar het parkeerterrein komen. Ook moet er een fietspad komen die zal aansluiten op de toekomstige wijk Bronsgeest. Het akkoord om te bouwen is nog niet afgegeven. Hier zal een beslissing over worden genomen zodra Achmea de definitieve plannen indient en een vergunning aanvraagt.

Deel dit bericht

Scroll naar boven