VON en gemeente Noordwijk lijnrecht tegenover elkaar over functioneren van GOM

Vrije Ondernemers Noordwijk (VON) en de gemeente Noordwijk zijn het totaal oneens over het functioneren van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM). De GOM is de organisatie die onder anderen de paardenweitjes aanpakt. VON publiceerde een rapport over het functioneren van de GOM. ‘Het doemscenario dat daarin geschetst wordt klopt eenvoudigweg niet’, schrijft de gemeente Noordwijk. VON voelt zich pijnlijk verrast: ‘Uw brief is niet of nauwelijks inhoudelijk onderbouwd’.

GOM is de organisatie die ervoor moet zorgen dat het karakter van de Duin- en Bollenstreek wordt behouden, dat er genoeg eerste klas bollengrond behouden blijft, dat het landschap openblijft en dat verrommeling opgeruimd wordt. VON concludeert in haar rapport dat de GOM juist eerste klas bollengrond laat verdwijnen. Ook laat GOM volgens VON bollenschuren verdwijnen waar woningen voor in de plaats komen. De stichting stelt dat dit de startende bollenkwekers, het open landschap en het karakteristieke landschap geen goed doet.

Volgens gemeente Noordwijk bevat het rapport van VON foutieve aannames, berekeningen, feitelijke onjuistheden en daarom onjuiste conclusies. Noordwijk geeft aan dat de woningen alleen gebouwd worden als ze binnen het bestemmingsplan en het Landschapsperspectief passen. De bestemmingsplannen moeten vaak gewijzigd moet worden om de woningen te kunnen bouwen, aldus VON.

De gemeente Noordwijk zegt dat GOM volgens de VON een stuurloze organisatie is. VON geeft aan dit nooit beweerd te hebben.

De GOM moet verrommeling van het landschap tegen gaan. Mocht de GOM een stapje terug doen dan verrommelt het landschap volgens de gemeente Noordwijk. VON: ‘Dat is een misvatting\’. De stichting schrijft dat de GOM agrarische gebouwen als verrommeling zien en deze willen slopen \’Ook al zijn ze pas een jaar oud\’.

Fractievoorzitter Taetske T. Visser-Danser van Puur vindt dat de foutieve aannames, berekeningen, feitelijke onjuistheden niet door gemeente Noordwijk worden ontkracht. Visser-Danser vraagt aan het college van burgemeester en wethouders dit alsnog te doen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven