Meer operationele slagkracht door fusie Politie Noordwijk en Katwijk

Politie Noordwijk en Noordwijkerhout gaan fuseren met Katwijk en daarmee wordt het arbeidsvermogen vergroot. De politie gaat van drie kleinere teams naar twee grotere teams. Het teambureau wordt politiebureau Katwijk. In februari 2021 staat de verhuizing op de planning.

Het aantal teams gaat van het huidige drie naar twee. Het vormen van twee grotere teams zorgt ervoor dat het arbeidsvermogen wordt vergroot ten opzichte van de huidige teams. Eén team is werkzaam in gemeenten Noordwijk en Katwijk met het bureau in Katwijk als teambureau. Het andere team is werkzaam in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen met het bureau in Lisse als teambureau. Deze indeling past bij de nieuwe gemeentelijke grenzen.

De samenstelling van politieteams in de bollenstreek verandert maar het werkaanbod niet. Het dagelijkse politiewerk blijft in grote lijnen hetzelfde en wordt met hetzelfde aantal politiemensen uitgevoerd.

De politie blijft in de nieuwe situatie even veel noodhulpdiensten draaien als in de huidige situatie. In ‘De kernbezetting Duin en Bollenstreek’ is vastgesteld dat er altijd één noodhulp voertuig met twee agenten per team beschikbaar moet zijn. In de nieuwe situatie zijn er drie noodvoertuigen beschikbaar voor twee teams.

Burgers uit Noordwijk hoeven niet ver te reizen voor bezoek aan een politielocatie. Er blijft een locatie in Noordwijk. Hier kunnen burgers terecht voor het doen van aangifte, het voeren van een gesprek of het verkrijgen van informatie. Voorlopig is dit op de huidige locatie aan de Duinwateringweg.

Deel dit bericht

Scroll naar boven