Celstraf voor butler Huis ter Duin voor stelen en witwassen van sierraden

De voormalige butler van hotel Huis ter Duin, Marcel J., is veroordeeld tot een celstraf van 28 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk zijn. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen. Marcel J. stal sieraden van gasten uit de kluis van het hotel en deed aan witwassen hiervan.

Marcel J. ging in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag. De rechtbank geeft aan dat er voldoende bewijs is de butler zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan het stelen en witwassen van de sieraden. Hij heeft de gasten van Huis ter Duin aangespoord om de sieraden in de kluis van het hotel te bewaren, omdat dit veiliger was dan in hun eigen kluis. Marcel J. heeft daarna met een valse sleutel de kluis geopend en de sieraden meegenomen.

De diamanten in de sierraden heeft de butler laten vervangen door zirkonia’s. Dit zijn imitatiediamanten. Deze sieraden heeft hij vervolgens teruggelegd in de kluis, alsof er niets gebeurd was. Onder deze sierraden bevonden zich de sierraden van zijn toenmalige werkgeefster die deze ook in de kluis bewaarde. Een aantal van de gestolen diamanten heeft de butler verkocht. Naar eigen zeggen deed Marcel J. dit om hetzelfde luxe leven als de gasten van het hotel te kunnen leiden.

De butler moet naast het uitzitten van zijn celstraf ook een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen. Dit is een vergoeding van 2000 euro en een vergoeding van ruim 150.000 euro.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven