De gemeente Noordwijk wil meer vrouwen en jongeren in lokale politiek

De gemeente Noordwijk komt met de cursus ‘Politiek Actief’ om meer vrouwen en jongeren de politiek in te krijgen. De gratis cursus, die voor iedereen is, geeft de deelnemers een kijkje achter de schermen. ‘We hopen dat veel mensen zich aanmelden’, zegt de gemeente Noordwijk.

Momenteel zijn er meer mannen dan vrouwen actief in de Noordwijkse raad. De gemeente ziet dit graag anders. In een videoboodschap vertellen drie vrouwelijke raadsleden waarom zij hun baan zo leuk vinden en wat de cursus interessant maakt. ‘Zeker voor vrouwen is het leuk om te doen, omdat zij heel vaak zeggen “het is niks voor mij”’, zegt Astrid Warmerdam, fractievoorzitter DOEN!.

Ook zoekt de gemeente Noordwijk met deze campagne de aandacht van de jongeren. ‘Het is goed om diverse groepen te hebben in de politiek’, zegt de gemeente Noordwijk. Daarentegen is de cursus voor iedereen ‘jong, oud, vrouwen, mannen en met allerlei achtergronden. Iedereen kan zich aanmelden’.

De inwoners krijgen aan de hand van vijf avonden een inkijkje in de lokale politiek. Je leert de raadsleden en wethouders kennen. Er wordt gewerkt aan allerlei politieke vaardigheden, zoals debatteren. De cursus wordt gegeven door ProDemos, een ervaren organisatie in het geven van politiek gerelateerde cursussen.

 

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven