Rekening van 12.000 euro voor jongen die parkeerautomaat opblaast

De jongen die met vuurwerk een parkeerautomaat bij het Wantveld in Noordwijk heeft opgeblazen krijgt een rekening van 12.000 euro thuis gestuurd. De ouders van de jongen moeten de schade vergoeden. Het onbekende schadebedrag van auto’s in de buurt komt hier nog bij.

Op 22 november is de parkeerautomaat opgeblazen. ‘Vermoedelijk is hier gebruik gemaakt van illegaal vuurwerk, een cobra 6. Niet echt onschuldig vuurwerk en er komt echt een enorme kracht vanaf. Je moet er niet aan denken als een brokstuk van die parkeerautomaat iemand had geraakt’, zegt politie Noordwijk.

Zes jongeren zijn staande gehouden, waarvan één jongere schuldig is bevonden. ‘Wellicht moet hij zich nog verantwoorden voor de strafrechter. Dat blijft hem dan zijn leven lang achtervolgen’, schrijft de gemeente Noordwijk.

De gemeente roept ouders of verzorgers op goed op hun kinderen te letten dit jaar.

Deel dit bericht

Scroll naar boven