Noordwijkse zussen starten eigen kledinglabel \’Soraik\’

De Noordwijkse zussen Amanda en Natasja van den Burg zijn samen kledinglabel Soraik gestart. Ze ontwerpen de kleding en de prints helemaal zelf. ‘We zijn niet bang om risico’s te nemen.’ Ze vertellen ons hoe zij hun avontuur zijn begonnen.

Schilderijen worden T-shirts
Amanda is de creatieveling, ze schildert en studeert Architectuur. Natasja is de doorpakker en is net klaar met haar opleiding Hotel- en Eventmanagement. Alles wordt thuis aan de keukentafel besproken. Zo ook het idee om de schilderijen van Amanda te transformeren in designs op T-shirts. In de zomer van 2019 besluiten ze samen om het idee door te zetten. Ze kopen T-shirts in, maar die voldoen niet aan hun eisen. De zussen streven naar hoge kwaliteit, 100% katoen. Amanda besluit om zelf stoffen te zoeken en de shirts zelf te ontwerpen. Ze reist, vanwege haar Poolse roots, naar Polen om groothandels en naaiateliers te bezoeken. Na vele bezoeken vindt ze de juiste stof en laat de T-shirts in Polen maken.

\"\"

Kans pakken op het juiste moment
Het bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel is de volgende stap. ‘Maar wat wordt de naam dan?’ Ze denken aan een combinatie van Amanda en Natasja, maar dat is het toch net niet. ‘We zochten een naam die uniek, kort en krachtig is’, zegt Natasja. Haar zus kwam met de naam Karois ‘Het juiste moment om een kans aan te pakken’. Toch was deze naam nog niet goed genoeg. Haar vader draaide vroeger als grap de namen van zijn dochters om. Zo kwam Natasja op het idee om Karois te verbouwen tot Soraik. Amanda en Natasja vinden Soraik de perfecte naam. ‘Die naam is een toffe betekenis voor ons avontuur’. Eindelijk schrijven ze in april 2020 hun bedrijf bij de Kamer van Koophandel in.

Lanceren eigen website
De onderneemsters willen het gelijk goed aanpakken en zoeken naar winkels die de kleding willen verkopen. Ze komen erachter dat dit een lastig verhaal is. Winkels verdriedubbelde de prijs om er genoeg marge op te pakken. De kleding wordt onbetaalbaar of de zussen moeten de kwaliteitsstandaard aanpassen en goedkoper inkopen. Dit zien ze niet zitten en starten een eigen webshop. Amanda maakt de website en samen maken ze foto’s van de kleding. Ze zijn nog niet tevreden en gooien het roer om. Ze laten de website door een professional bouwen en huren een fotograaf in voor een professionele fotoshoot. Ondertussen breiden de zussen het assortiment uit. Ze ontwerpen hoodies, tassen en kettinkjes.

\"\"

Eind 2020 is het dan eindelijk zo ver, de website is af. Het plaatje is compleet en de weg naar de top kan beginnen.

Nieuwsgierig? Bekijk soraik.com of volg Soraik op Instagram en Facebook.

Deel dit bericht

Scroll naar boven