Noordwijkse vrijwilligers en organisaties in het zonnetje gezet

Noordwijkse vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en buurtinitiatieven zijn maandagmiddag in het zonnetje gezet tijdens de uitreiking van de vrijwilligersprijzen. De uitreiking werd door Welzijn Noordwijk en de gemeente Noordwijk dit jaar online gevierd, vanwege de coronamaatregelen.

De prijzen zijn dit jaar bij de mensen thuis afgeleverd. Burgemeester Wendy Verkleij reikte samen met wethouder Dennis Salman de prijzen uit. Vrijwilligers zijn volgens hen erg belangrijk voor de samenleving. ‘Mensen zoals u zijn onbetaalbaar’, laat de burgemeester aan de vrijwilligers weten.

Individuele prijzen
Wilma Hogendam ontving een prijs voor haar inzet bij meerdere organisaties. Ze is actief bij de bibliotheek, Kunstklank, Jutters Noordwijk, Vluchtelingenwerk en ze is mantelzorger voor haar moeder.

De tweede vrijwilliger die in het zonnetje werd gezet, is Kees Broekhoef. Broekhof is vrijwilliger bij zorginstelling Topaz. Hij rijdt mensen rond in de tuk tuk, brengt maaltijden rond en ondersteund op de gesloten afdeling.

Tim Langeveld werd ook verrast met een prijs en een bos bloemen. Hij is beloond voor zijn werk aan het kabouterdorp in De Zilk.

Jen en Jeroen de Haas hebben samen een prijs in ontvangst genomen. Zij doen gezamenlijk al bijna 100 jaar vrijwilligerswerk. Ze zetten zich in voor hun voetbalclub SJC en zijn ook actief bij museum Veldzicht.

Alle vrijwilligers kregen een bos bloemen en een prijs van 250 euro.

Organisatieprijs
Jutters Noordwijk en Reuring Noordwijk hebben dit jaar de organisatieprijzen verdiend. Jutters Noordwijk haalt wekelijks afval van het strand en Reuring organiseert activiteiten, waarmee ze mensen samenbrengen. Beide organisaties winnen een prijs van 400 euro en bos bloemen.

Buurtprijzen
Marian en Werner Boeije hebben een buurtprijs in ontvangst genomen namens Wijkvereniging Boerenburg. Jan en Silvia van Stijn hebben met Wijkvereniging Binnenhof ook een buurtprijs verdiend. En als laatste hebben de vrijwilligers van Stichting Tuingroep Calorama een buurtprijs in ontvangst genomen. Zij ontvingen 250 euro en natuurlijk ook een bosje bloemen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven