Tien Noordwijkers in lijst meest invloedrijk personen uit de regio

Tien Noordwijkers staan dit jaar in de lijst van de meeste invloedrijke ondernemers en bestuurders. De top-25 wordt jaarlijks door het Rijnstreek Business bekend gemaakt. De pandemie heeft dit jaar een grote rol gespeeld, positief en negatief. Een aantal Noordwijkers zijn gezakt, maar er zijn ook nieuwkomers dit jaar.

Estec directeur Franco Ongaro heeft een plek in de top-10 bemachtigd. Hij staat op de zesde plaats van de ondernemerslijst. Dat maakt hem de meest invloedrijke ondernemer uit de gemeente Noordwijk. Estec heeft haar werkzaamheden online doorgezet en zo toch de jaarlijkse open dag georganiseerd. Ongaro heeft voor zijn rol in de ruimtevaart, wetenschap en technologie eerder dit jaar een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Een collega van Ongaro is nieuwkomer Esther Peters in de lijst. De Space Campus directrice bevindt zich dit jaar op de twintigste plaats.

De tweede nieuwkomer in de lijst is Rogier Mathieu Maessen van Maessen Tenten. De Noordwijker richt zich met zijn Voorhoutse bedrijf onder andere op de evenementenindustrie. Door de coronacrisis heeft het bedrijf haar focus verlegt, naar de horeca, scholen en coronatestlocaties. Zo heeft Maessen de 18e plek op de ondernemerslijst bemachtigd.

Een andere nieuwkomer is Anton Verschelling, hij één restaurant op zijn naam staan. Door zijn restaurants In den Doofpot (Leiden) heeft hij de 22ste plaats bemachtigd.

Een stijger in de top-25 is bollenteler Simon Penning. De ondernemer heeft een oplossing gevonden voor de toenemende overlast van toeristen. Met de opening van het bezoekerscentrum, aan de Delftweg, stappen bezoekers in de schoenen van een bollenkweker. Hij is staat dit jaar op de 19e plaats.

Hotels hebben het lastig in deze coronatijd. Echtgenoten Stephan en Marianne Stokkermans zakken van de vijfde plaats naar de 11e plaats. Ondanks de lastige tijd zetten zij zich in voor de lokale ondernemingen. Bram Mol en Charles de Boer eigenaren van Hotel van Oranje zakken naar de 15e plaats. De nieuwbouwplannen van het Hotel van Oranje staan momenteel stil.

Wethouder Roberto ter Hark is dit jaar de nummer 25 van de meest invloedrijke bestuurders. De wethouder houdt zich bezig met de status van Noordwijk en ondersteunt de Noordwijkse ondernemers in de coronacrisis.

De lijst met de meest invloedrijke ondernemers en bestuurders uit de regio is een jaarlijks initiatief van het zakenmagazine Rijnstreek Business. De lijst bestaat uit 25 ondernemers en 25 bestuurders. De lijst wordt gepubliceerd in het magazine. Dit jaar is het de 26ste editie van de lijst.

Deel dit bericht

Scroll naar boven