Betrokken Noordwijkerhouters zijn een stichting aan het opzetten waarmee ze de gedupeerden willen helpen. De stichting (in oprichting) wil geld inzamelen om de verenigingen die alles verloren zijn een nieuwe start te geven.

‘De Schelft is van ons allemaal. We zijn allemaal in het hart geraakt’, zegt medeoprichter Sanneke Nulkes. Samen met zes andere bestuursleden is ze de stichting aan het oprichten. Zij zijn in gesprek met de verenigingen die hun onderkomen in De Schelft hadden. Er wordt geïnventariseerd welke materialen ze nog hebben en waar zij behoefte aan hebben.

In december zet de stichting een crowdfunding om geld op te halen. ‘Wij willen het hart van Noordwijkerhout weer laten kloppen’, vertelt Nulkes. De stichting roept de bewoners van Noordwijkerhout op om de Facebookpagina van de stichting te volgen en in december te doneren. ‘We moeten dit samen doen’, zegt Nulkes.

Gemeente Noordwijk is het proces voor een nieuwe Schelft aan het versnellen. De gemeente heeft een enquête opgesteld voor de inwoners van Noordwijk en de gebruikers van De Schelft. De uitkomsten zijn belangrijk voor de toekomstvisie van De Schelft. Het invullen van de enquête neemt 15 minuten in beslag en de input is anoniem. Klik hier voor de enquête.