Als het aan Burgemeester Wendy Verkleij ligt, blijft de strandpolitie volgend jaar in huidige vorm op en rondom het strand aanwezig. Dat blijkt uit een antwoord van de burgemeester op vragen van CDA. De politie is blij met het standpunt van Verkleij. ‘Wij vinden het fijn dat de burgemeester ons werk op het strand waardeert’, zegt Ronald Hoek van Politie Noordwijk. Toch is er nog geen besluit genomen.

Hoek ziet zeker een meerwaarde in de strandpolitie. De strandpolitie handhaaft op het strand en ondersteunt andere hulpdiensten, zoals de reddingsbrigade. De strandpolitie is niet alleen actief op het strand, maar ook op de boulevards, de aangrenzende centra en in het grote duingebied in Noordwijk. De strandagenten zorgen op deze manier ook voor zichtbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie op het strand, tijdens de drukke zomerperiode.

Vanaf volgend jaar vormt de politie Noordwijk een eenheid met de politie Katwijk. Beide strandteams worden dan ook samengevoegd. De eenheid krijgt één politiebureau in Katwijk en een politielocatie in Noordwijk.

Regionale Eenheid Den Haag neemt in het voorjaar van 2021 een besluit over de toekomst van de strandpolitie. De politie is nu bezig met een evaluatie.