Pesthuis Noordwijkerhout wordt Welzijnsplein

Het Pesthuis in Noordwijkerhout krijgt een nieuw leven. De gemeente Noordwijk heeft ingestemd met de verkoop van het pand en de omliggende grond aan het Welzijnsplein. Het Welzijnsplein is een samenwerking van kinderdagverblijf de Palmboom, kinderboerderij De Dierenhoeve en Actor Consultancy.

Het is al enkele jaren bekend dat kinderboerderij De Dierenhoeve moet verhuizen van hun huidige plek op het Bavo-terrein in Noordwijkerhout naar een nieuw locatie. De nieuwe locatie is dus de grond rondom het Pesthuis geworden.

De grond en het pand zijn getaxeerd op 350.000 euro. Om dit te bekostigen hebben de drie partijen de handen in een geslagen en het Welzijnsplein gevormd. Zij zullen het Pesthuis en de gronden gebruiken om een educatief centrum op te zetten dat zal bestaan uit een kinderboerderij, dagbesteding en een kinderdagverblijf. Samen met Actor Consultancy zal De Dierenhoeve mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt begeleiden.

In het plan voor het educatieve centrum staat de renovatie van het Pesthuis en de bouw van nieuwe gebouwen. Als de samenwerking tussen de drie organisaties beëindigd wordt dan heeft de gemeente het eerste recht om het Pesthuis en de omliggende grond terug te kopen.

De nieuwe gebouwen van ‘Het Welzijnsplein’ gaan waarschijnlijk meer ruimte innemen dan in het omgevingsplan staat.

Deel dit bericht

Scroll naar boven