Politie ziet steeds minder fietsers zonder licht

Politie Noordwijk ziet dat er steeds minder fietsers zijn die zonder licht over straat gaan. De politie doet dit jaar mee aan de actie ‘Zet je licht aan’ en voert regelmatig controles uit. De acties werken volgens politie Noordwijk. Tijdens de controles zijn er steeds minder fietsers zonder licht op hun fiets.

\"\"

De politie is al langere tijd bezig met de actie ‘Zet je licht aan’. Ze spuiten de naam van de actie met spuitkrijt op verschillende fietspaden en attenderen hun volgers op social media erop om hun licht aan te zetten.

Vanochtend heeft politie Noordwijk een controle uitgevoerd langs de Van Berckelweg in Noordwijk. Van de tientallen fietsers die voorbijkwamen heeft slechts één fietser een bekeuring gehad en kwam één fietser er met een waarschuwing vanaf. De politie geeft fietsers een waarschuwing wanneer ze vergeten zijn om het licht aan te zetten.

Tijdens de controle van vanmorgen heeft de politie ook een rollerbank neergezet. De 15 gecontroleerde scooters reden de maximaal toegestane snelheid. Toch zijn er twee boetes uitgedeeld. Eén scooter had geen profiel op de achterband en één bestuurder reed zonder licht.

\"\"

Deel dit bericht

Scroll naar boven