Meer schade door brand in De Schelft

De fitnessruimte en de technische ruimte van het zwembad in De Schelft hebben ook waterschade opgelopen door de brand van afgelopen weekend. Het zwembad zelf is niet beschadigd. ‘Het is net alsof je een plons in het water kan nemen’, zegt wethouder Sjaak van den Berg.

De kelder onder het zwembad is onderwater gelopen. In deze kelder staan alle technische installaties die het zwembad draaiende houden. Deze ruimte wordt vandaag leeggepompt door de brandweer. Daarna wordt er gekeken of de installaties nog te gebruiken zijn. Dit geldt ook voor de fitnessapparatuur in de fitnesszaal van Optisport. Het is nog niet duidelijk of deze apparaten beschadigd zijn door de brand.

De wethouder is maandagmiddag al met de projectgroep samengekomen om te praten over de plannen van De Schelft. Hij is eerder dit jaar met deze projectgroep een onderzoek gestart naar de toekomst van De Schelft. De basis van dit onderzoek was klaar, volgens Van den Berg. Maar het vervolg wordt anders aangezien een renovatie van de baan is. In dit onderzoek verkennen ze ook alternatieve locaties.

De wethouder probeert nu de planning naar voren te halen. Snelheid is volgens hem belangrijk. Ongeveer dertig verenigingen zijn op dit moment hun voorzieningen kwijt. Toneelvereniging ODI is bijna alles kwijt.

Deel dit bericht

Scroll naar boven