Een initiatiefnemer wil een coronasnelteststraat in een bollenschuur aan de Schulpweg in Noordwijkerhout starten. ‘Er zitten veel haken en ogen aan’, schrijft communicatiemedewerker Ton van Heemst van de gemeente Noordwijk.

De aanvraag moet goedgekeurd worden door de omgevingsdienst. ‘Kan het? Mag het? En hoe dan? Vandaag nog waarschuwde onze partner GGD Hollands Midden voor het zo maar testen bij een commerciële partij. Ze zijn vaak niet betrouwbaar.’, volgens communicatiemedewerker Van Heemst.

Burgemeester Wendy Verkleij staat positief tegenover het initiatief, maar heeft wel harde eisen ‘Maximale betrouwbaarheid en hoge testzekerheid’. ‘Het initiatief dient wat haar betreft in alle opzichten -maar dan ook in alles- te voldoen aan het toetsingskader van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de voorwaarden van de GGD’, schrijft Van Heemst.