Inmiddels bestaat De Ridder Schoenen in de Kerkstraat al heel wat jaren en staat de zaak in de bollenstreek bekend om de verkoop van schoenen. Ze zijn in de basis natuurlijk ook een schoenenwinkel. ‘Maar tien jaar geleden zijn wij al gestart met de verkoop van dameskleding en voegen daar nu herenkleding aan toe’, vertelt eigenaar Geert de Ridder.

Al een aantal jaar kreeg de de schoenenwinkel veel aanvragen naar herenkleding. ‘Er in Noordwijk-binnen voor heren niets te koop is’, zegt Geert. Ze hadden daar nooit genoeg ruimte voor, maar stoppen nu met de verkoop van kinderschoenen. Door het vrijkomen van vierkante meters kan De Ridder een mooie en complete collectie presenteren, inclusief herenkleding.

‘Wij zijn nu inmiddels een week of drie open en zien vol tevredenheid enthousiaste heren heel makkelijk complete setjes uitzoeken. Een jeans gecombineerd met een overhemd en daar een bijpassend vest of trui bij’, vertelt Geert.

In de verkoop proberen ze uiteraard de klant te helpen waar nodig, maar vinden ze het heel belangrijk dat de klant rustig alleen of samen met  hun gang kunnen gaan. ‘Gewoon lekker op het gemak kleding passen, zo hoort het volgens ons te zijn’, geeft Geert aan.

De doelgroep waar ze zich op richten is erg breed. Ze verkopen wel mode, maar het is bijna allemaal casual en geschikt voor alle leeftijden. ‘Ik zou zelf zeggen dat vrijwel iedereen die van mooie kleding houdt bij ons terecht kan’

In een dorp als Noordwijk wordt er over iets nieuws altijd al snel gepraat en zodoende hebben we al wat Noordwijkse heren in het nieuw gestoken. Wij hopen dat het nieuws zich verder verspreidt en ook heren uit de omliggende dorpen ons snel weten te vinden. Wij zullen er in ieder geval voor zorgen dat onze collectie er altijd piekfijn uitziet.

Bent u benieuwd hoe de collectie herenkleding bij De Ridder er uitziet? Loop dan voor de volledige collectie binnen in de winkel in Noordwijk-binnen. Of bekijk een deel van de collectie online in de webshop: www.dr-schoenen.nl/herenkleding.