Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Noordwijk is weer gestegen. Toch stijgt het aantal besmettingen in Noordwijk minder hard vergeleken met andere gemeenten in regio Hollands-Midden. In Katwijk zijn relatief gezien de meeste mensen besmet geraakt.

Vorige week zijn er in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk 94 besmettingen vastgesteld. Dit zijn er 7 meer dan in de week daarvoor. Noordwijk houdt de stijgende lijn vast, maar in omringende gemeenten zijn er meer besmettingen vastgesteld . In Katwijk zijn er 216 mensen besmet geraakt. Dit aantal is in een week meer dan verdubbeld. In Lisse zijn de minste besmettingen vastgesteld, slechts 35. Dit zijn er wel 25 meer dan de week daarvoor.

Katwijk doet het relatief gezien ook het slechtst met 328 besmettingen per 100.000 inwoners. De enige gemeenten die bij deze cijfers in de buurt komt in regio Holland-Rijnland zijn Gouda en Leiderdorp met 300 en 325 besmettingen. In Noordwijk ligt dit getal op 216. Het percentage positief geteste personen is in de regio gemiddeld 14.5. In Noordwijk is dit percentage 12.3.

Vorige week zijn er 28 mensen opgenomen in het ziekenhuis, waaronder één inwoner van de gemeente Noordwijk. Ook zijn er 5 mensen overleden.

De regio Hollands-Midden heeft sinds zaterdagavond het risiconiveau 3 ‘ernstig’. Dit komt doordat 150 per 100.000 inwoners positief zijn getest. Het verhogen van het risiconiveau leidt nog niet direct tot strengere maatregelen. De regio volgt de landelijke maatregelen op.