Migranten krijgen fietsles van Sportbedrijf Noordwijk

Vrouwelijke migranten kregen deze week gratis fietslessen aangeboden van het Sportbedrijf Noordwijk. \’Fietsen is als je net in Nederland komt wonen is dat niet altijd even makkelijk\’, schrijft gemeente Noordwijk

De lessen worden worden mogelijk gemaakt door het Noordwijks Sportakkoord van 2020. Vanuit verschillende organisaties, zoals Sportief voor Werk, Wereldvrouwen en Vluchtelingenwerk, kwamen de signalen dat vooral migranten vrouwen niet kunnen fietsen\’, schrijft gemeente Noordwijk. Dit maakt het ontmoeten van nieuwe mensen moeilijker.

Het initiatief is een initiatief van Welzijn Noordwijk, in samenwerking met Vluchtelingenwerk, Wereldvrouwen en het Sportbedrijf. Onder leiding van het Sportbedrijf kunnen de vluchtelingen zes weken lang twee keer per week les krijgen. Zowel praktijk als theorie. De lessen vinden plaats op Sportpark Duinwetering

\’Wil je je opgeven voor de fietsles in Noordwijkerhout of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Monique Jägers via monique.jagers@welzijnnoordwijk.nl of bel naar 06-40152595\’, schrijft gemeente Noordwijk.

Deel dit bericht

Scroll naar boven