Conflict tussen parkeerorganisatie en gemeente leidt mogelijk tot faillissement

Stichting ATC beheerde het parkeerterrein van Langeverlderslag. De stichting draagt een bedrag van de inkomsten af aan de gemeente Noordwijk. ‘De gemeente eist zonder motivatie een veelvoud van het bedrag dat was afgesproken’, schrijft ATC in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente dreigt met een rechtszaak.

Stichting ATC is in 2018 opgericht door vrijwilligers. ‘Belangrijkste taak was het (verkeers)veilig laten verlopen van de vele evenementen die ook weer vrijwilligers organiseren in de gemeente Noordwijk’, schrijft ATC. Destijds zijn er afspraken gemaakt over de afdracht van inkomsten.

Op verzoek van gemeente Noordwijkerhout heeft ATC het beheer van het parkeerterrein van Langeverlderslag in handen genomen. De stichting zou op deze manier niet meer geheel afhankelijk zijn van subsidie.

De nieuwe gemeente Noordwijk eist dat de stichting meer van de inkomsten afdraagt dan destijds is afgesproken. Dit bedrag kan de stichting niet betalen. De gemeente Noordwijk dreigt daarom met een rechtszaak. ‘Mocht er een rechtszaak plaatsvinden zal er geen financiële toekomst meer zijn voor stichting ATC en het faillissement moeten worden aangevraagd’, schrijft ACT.

Door het gesteggel wil de gemeente Noordwijk tot de inkomsten zijn afgedragen, geen werk meer uitbesteden aan ATC. De stichting overweegt zelf naar de rechter te stappen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven