Noordwijk strijdt tegen eenzaamheid: ‘De tweede golf zal meer eenzaamheid veroorzaken’

De gemeente Noordwijk bouwt aan een lokaal netwerk tegen eenzaamheid. ‘De tweede golf zal meer eenzaamheid veroorzaken’, vertelt wethouder Dennis Salman. De gemeente roept de Noordwijkse, Noordwijkerhoutse en Zilkse samenleving op om naar elkaar om te kijken.

Wethouder Salman geeft aan dat er tijdens de eerste golf veel mooie creatieve initiatieven zijn opgezet. Hij hoopt dat deze initiatieven tijdens de tweede golf worden doorgezet. ‘Eenzaamheid kan niemand oplossen maar iedereen kan iets doen aan iemands eenzaamheid’, zegt de wethouder. Noordwijk probeert daarom een netwerk van organisaties en inwoners te creëren die naar elkaar omkijken. ‘Ook een kapper kan eenzaamheid signaleren’.

Toch wil de gemeente een stapje extra doen. De gemeente Noordwijk heeft deurhangers laten maken. Met deze deurhangers kan je als inwoner hulp aanbieden aan iemand die dat nodig heeft. Zo kan je aanbieden om een boodschap voor iemand te doen. ‘Je kunt ook op anderhalve meter goed contact met elkaar hebben’, schrijft de gemeente Noordwijk op haar website.

\"\"

De hangers zijn op te halen bij het gemeentehuis.

Deel dit bericht

Scroll naar boven