Blikseminslag in Vuurtoren Noordwijk zorgt voor schade

De Vuurtoren in Noordwijk heeft flinke schade opgelopen door de blikseminslag tijdens de storm van afgelopen maandag. Door de inslag is er voor honderden euro\’s schade aan apparatuur. Ook de lichten van de vuurtoren zijn van slag. Stichting Kurt Carlsen, beheerder van de vuurtoren, is een inzamelingsactie gestart.

De nieuwe expositie installatie, brandmelders, Wifi en netwerkcomponenten zijn gesneuveld door de blikseminslag.


De schade bezorgt de stichting een grote onverwachte kostenpost. De stichting hoopt met een inzamelingsactie de schade te kunnen betalen. Via de onderstaande link kunnen mensen een bedrag doneren.

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=WWB8W4cCTtGkxnCNuGhJAQ

Daarnaast zijn de lichten van Vuurtoren Noordwijk van slag: \’Het noodlicht blijft continue branden, terwijl het karakter van lang, kort, kort ook doorgaat\’. Technici van Rijkswaterstaat moeten het probleem oplossen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven