Gemeente Noordwijk terughoudend tegenover komst oliebollenkraam

De gemeente Noordwijk is terughoudend tegenover de komst van een oliebollenkraam in de Hoofdstraat in Noordwijk aan Zee. Een bewoner kwam met een idee om een oliebollenkraam op het plein bij café de Punt neer te zetten. ‘Dit brengt wellicht wat gezelligheid in deze tijden en misschien helpen we er een ondernemer mee die een lastige tijd heeft.’ De gemeente ziet het niet zitten.

Veel Noordwijkers reageerden op sociale media positief op het idee: ‘Jaaaa!! Superleuk’, reageert Mariska. ‘Gewoon doen, altijd gezellig’, reageert Aart.

De gemeente wil vooral de lokale ondernemers in bescherming nemen. ‘Voor verschillende bestaande ondernemers is de oliebollenverkoop een belangrijke mogelijkheid om de omzet te verhogen’, reageert de gemeente. Ook krijgt de gemeente rond deze tijd van het jaar een aanvraag van een instelling die oliebollen verkoopt voor het goede doel.

‘Op dit moment zijn we echter wat terughoudend wat niet wegneemt dat we wellicht de bestaande winkeliers wat meer ruimte zouden kunnen gaan bieden als zij zelf met een dergelijk voorstel zouden komen’, schrijft de gemeente Noordwijk.

De initiatiefnemer begrijpt de reactie en zet zijn idee niet door.

Deel dit bericht

Scroll naar boven