Bouwplan Julianahof doorgezet ondanks bezwaren

Er is al veel te doen geweest rondom de plannen voor het Julianahof. Ondanks alle bezwaren worden de plannen doorgezet. De gemeenteraad stemde in met het ontwerpbestemmingsplan. Dit betekent niet dat de bezwaren van de omwonenden ongehoord blijven.

In het Julianahof komen dertien sociale huurwoningen en vier koopwoningen op een stuk agrarische grond aan de Albertus van Velsenstraat. Omwonenden vinden de omvang te groot en denken dat het huidige plan onveilige verkeerssituaties gaat opleveren.

Toch stemde de gemeenteraad in met het plan, mits de wethouder de verkeerssituatie nogmaals laat onderzoeken. Wethouder Theo Alkemade zei toe dat dit onderzoek door een externe partij uitgevoerd wordt. De raad wil ook dat de wethouder aan het draagvlak met de buurtbewoners werkt. De wethouder moet daarom nog een informatiebijeenkomst organiseren.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt nu ter inzage gelegd, maar niet alle raadsleden zijn daar blij mee. Volgens hen is het verstandig dat de wethouder eerst draagvlak creëert, voordat het plan ter inzage gelegd wordt.

Deel dit bericht

Scroll naar boven