De bouw van 42 appartementen en een supermarkt aan de Maarten Kruytstraat is minimaal met een jaar vertraagd, zo vertelde wethouder Roberto ter Hark. De wethouder kan twee wegen bewandelen, na de uitspraak van de Raad van State.

Het plan werd door de Raad van State afgekeurd omdat er niet genoeg rekening is gehouden met de parkeerdruk. Volgens de wethouder lag het vooral aan een verschil in interpretatie.

De wethouder en de projectontwikkelaar houden vertrouwen in het plan, spreekt wethouder Ter Hark uit. De wethouder heeft twee opties om het project toch te kunnen ontwikkelen. De eerste optie is om een nieuw bestemmingsplan te schrijven en een nieuwe omgevingsvergunning aan te vragen. De tweede optie: ‘Een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag in afwijking van het bestemmingsplan’.

De voorkeur van de wethouder gaat ‘Omwille de voortang van het project’ uit naar de tweede optie. Er moet dan een nieuwe ruimtelijke onderbouwing inclusief een nieuwe parkeerbalans worden opgesteld.