Pleidooi voor fietsbrug in plaats van snelheidsmeter bij kruispunt Piet Gijzenbrug

De gemeente Noordwijk gaat tijdelijk een snelheidsmeter plaatsen bij de kruising van de N443 en de Leidsevaart. Het CDA vraagt zich af of dit de beste oplossing is voor de gevaarlijke situatie. \’Wij zijn blij met de snelheidsmeter op de Leidsevaart maar vragen ons wel af of dit afdoende zal zijn\’, schrijft het CDA. De partij ziet andere oplossingen, waaronder het plaatsen van een hangende fietsbrug.

Noordwijk werkt samen met andere gemeenten uit de Bollenstreek aan een verkeersvisie. In deze visie wordt beschreven hoe verbindingen worden verbeterd en verkeersproblemen worden opgelost. De gemeente Noordwijk wil doormiddel van deze visie ook het kruispunt Piet Gijzenbrug aanpakken.

CDA vroeg eerder of verkeersdrempels een oplossing kunnen bieden. Het college van burgemeester en wethouders gaf aan dat drempels voor trillingen zorgen in de omstaande woningen en het dus geen oplossing biedt. Het college gaat wel tijdelijk een snelheidsmeter plaatsen, zodat de weggebruikers op hun snelheid gewezen worden.

‘Als mogelijke oplossing voor de gevaarlijke kruising is in het verleden wel eens geopperd om een hangende fietsbrug of tunnel aan te brengen onder de N443’, schrijft het CDA in een brief aan het college. Het verkeer vanaf de Leidsevaart omleiden via een weg achter de woningen van de N443, ziet de partij ook als een oplossing. Het CDA wil dat deze optie ook onderzocht wordt. Daarnaast noemt de partij bloembakken als optie om de auto’s af te remmen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven