Woningen Offem Zuid moeten smaller of de lucht in voor extra woningbouw

Op Offem Zuid worden 63 extra woningen gebouwd. Op die locatie komen nu in totaal 700 woningen. De ruimte voor die extra woningen moet wel gecompenseerd worden. Projectontwikkelaar Campri stelt twee opties voor.

Om de extra woningen te kunnen realiseren stelt Campri voor om de drie appartementencomplexen vijfhoog in plaats van vierhoog te maken. Ook moeten sommige sociale woningen van 5,20 meter breed versmald worden tot 4,80 meter en 4,20 meter. Woningen van 4,20 meter breed zien verschillende politieke partijen niet zitten. Het woongenot neemt volgens hen af met deze beukmaat.

Wethouder Theo Alkemade geeft aan dat er overleg is geweest met woningcorporatie Stek. Merendeel van de woningzoekenden bestaat volgens Stek uit alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Vandaar dat de wethouder geen bezwaar ziet tegen het versmallen van de woningen.

β€˜In Arnhem vlogen woningen met een beukmaat vaan 4,20 meter als warme broodjes over de toonbank. Misschien maken we ons druk over iets wat geen probleem is’, zegt Astrid Warmerdam van Doen.

Het is ook mogelijk om de woningen niet te versmallen en toch extra woningen toe te voegen. Dit betekent wel dat de appartementencomplexen nog hoger worden. Er moet dan een zesde verdieping op de appartementencomplexen van lagen worden gebouwd.

Er is nog geen besluit genomen over welk van de twee opties uiteindelijk doorgang

Deel dit bericht

Scroll naar boven