Gemeente wil investeren in winkelcentrum Noordwijkerhout

De gemeente Noordwijk wil 325.000 euro investeren in het winkelcentrum in Noordwijkerhout. Het geld wordt gebruikt om het centrum aantrekkelijker te maken. Het plan heeft volgens Lijst Salman ook een keerzijde.

Noordwijk wil het centrum van Noordwijkerhout compacter maken. Winkelstraten moeten aantrekkelijker worden gemaakt. Dit wil de gemeente doen door:

  • Meer groen aan te brengen
  • Borden en zuilen te plaatsen
  • Straatmeubilair te verschuiven
  • Overlast marktplein tegen te gaan
  • Fietsenstallingen uit te breiden
  • Bank op de steeg te plaatsen

Het plan van de gemeente Noordwijk om het centrum van Noordwijkerhout aantrekkelijker te maken zorgt volgens Lijst Salman ook voor overlast. De toegang van de Witte Kerk wordt geblokkeerd door fietsen en terrassen. Dit is volgens Lijst Salman een probleem wanneer er diensten worden gehouden.

Daarnaast wordt het centrum op zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur afgesloten voor verkeer, mag Madero zijn terras uitbreiden en worden er verrijdbare bloembakken geplaatst om het centrum tijdens de weekmarkt af te sluiten. De weekmarkt is al eerder van het Marktplein naar de Steeg (het gebied rondom de kerk) verplaatst.

Deel dit bericht

Scroll naar boven