Achmea wil 150 appartementen en landschapsvilla’s bouwen

Het witte gebouw van Zilveren Kruis staat al geruime tijd grotendeels leeg. Eigenaar Achmea wil op de plek van het gebouw 150 appartementen bouwen. De zorgverzekeraar heeft ook plannen voor de parkeerplaats tegenover het gebouw.

Op de parkeerplaats aan de andere kant van de Gooweg wil Achmea landschapsvilla’s realiseren. Het is nog niet duidelijk om hoeveel villa’s het gaat. De verzekeraar wil vaart maken. ‘Ze hebben al tijd verloren, doordat ze op ons hebben gewacht’, vertelt wethouder Alkemade. De gemeente had eerst andere plannen voor het pand.

De wethouder werkt nauw samen met Achmea. Qua bouwvolume lijkt het te passen, maar Achmea moet wel aan de randvoorwaarden van de gemeente voldoen. Er moet minimaal 30% aan sociale woningen gebouwd worden. Ook moet Achmea aan de parkeernorm voldoen.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven