Horeca krijgt een nieuwe klap: ‘Hier word je niet vrolijk niet van’

De horeca in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk krijgt met strengere regels te maken. ‘Hier word je niet vrolijk van’, zegt café-eigenaar Pieter van der Geest van Café van der Geest. Restaurant eigenaar Elliot Dekker van Nice By Elliot is ook niet blij met de aangescherpte regels.

De horecagelegenheden moeten om 01.00 uur sluiten. Ook mag een groep gasten maar uit 50 mensen bestaat. Voorheen waren dit er 100. De regels gaan komende zondag om 18.00 uur in. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge kondigden de regels in de persconferentie van 19.00 uur aan.

‘Het is niet leuk, maar enig sinds acceptabel’, zegt restauranteigenaar Elliot Dekker van Nice By Elliot. De regel dat er maximaal 50 gasten mogen komen eten raakt hem het meest. ‘Misschien dat ik in shifts ga invoeren’.

De regels zijn aangescherpt vanwege het stijgende aantal coronabesmetting. ‘De horeca heeft geen schuld aan het probleem’, zegt Rutte tijdens de persconferentie. Toch krijgt de horeca dus te maken met strengere regels. ‘Twee weken gelden word je de horeca ingestuurd en nu moeten we eerder dicht’, zegt Pieter van der Geest.

Deel dit bericht

Scroll naar boven