Geen hoogbouw op Vuurtorenplein

Het verpauperde Vuurtorenplein moet een groen plein zonder hoogbouw worden. Een plein waar plek is voor cultuur, evenementen en markten. Onder het plein moet een parkeergarage komen. Dit zijn de wensen van de politiek. Het is wel de vraag wanneer deze wensen vervult kunnen worden. Dit hangt af van de Muntendamsche Investerings Maatschappij (MIM) van Ronnie van der Putten.

De meerderheid van de raad ziet een duinlandschap niet zitten. Een plein met veel groen en elementen uit het duinlandschap is volgens de meerderheid een beter idee. De meeste partijen vinden dat er ruimte moet komen voor culturele activiteiten, evenementen en markten. Zoals bijvoorbeeld een openluchttheater. Het plein moet een open uitstraling krijgen. Er is eventueel ruimte voor laagbouw, maar niet voor hoogbouw.

Een parkeergarage onder het plein, wordt door verschillende fracties gezien als kans om de Koningin Wilhelmina Boulevard autoluw te maken. De VVD ziet de komst van de garage alleen zitten wanneer de garage geld in het laatje brengt.

Woordvoerder Bosma van MIM vertelde dat zij niet van plan zijn om de panden aan de gemeente Noordwijk te verkopen. Het vestigen van wet voorkeursrecht is hierdoor kansloos, daar is medewerking van MIM voor nodig. Bosma wijst naar eerdere plannen die hij wel ziet zitten. Het bedrijf ziet graag dat de KNRM een plekje krijgt op het Vuurtorenplein. MIM is namelijk niet blij met de wens van de KNRM om uit te breiden op de huidige locatie. Op 24 september gaat wethouder Roberto Ter Hark weer in gesprek met MIM. Het is niet reëel dat de wethouder terug zal grijpen naar een voormalig plan.

Het plan van het Vuurtorenplein wordt verder uitgewerkt. Dit is ook nodig wanneer de gemeente Noordwijk kiest voor een onteigeningsprocedure. Er moet dan een onherroepelijk bestemmingsplan gemaakt zijn.

De raad krijgt de oude plannen toegestuurd om daar de goede elementen uit te kunnen pikken. Ter Hark zal de inwoners van Noordwijk ook vragen naar hun mening.

Plan Vuurtorenplein: Vuurtoren omringd door duinlandschap

Deel dit bericht

Scroll naar boven