Bezoekers De Keuvel negeren regels: gemeente zet fietscoaches in

De gemeente zet de komende vier weken fietscoaches in, om de onveilige situatie op De Keuvel in Noordwijk Binnen aan te pakken. De gemeente heeft geconstateerd dat de huidige maatregelen niet voldoende werken. Overtredingen lopen zonder fietscoaches  hoog op, volgens de gemeente Noordwijk.

Veel mensen houden zich niet aan de regels in het gebied bij de fietsenstalling op De Keuvel. Fietsers fietsen in het wandelgebied, fietsen worden foutgeparkeerd, de anderhalve meter regel wordt genegeerd en de looproutes worden niet gevolgd. Dit blijkt uit onderzoek van de gemeente die een proef heeft gedraaid met fietscoaches.

‘De belangrijkste conclusies zijn dat bij aanwezigheid van een fietscoach de overtredingen tot 25 procent dalen en bij afwezigheid van een fietscoach oplopen tot 70-75 procent’, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente gaat ook in gesprek met de eigenaar van De Keuvel en onderzoekt de mogelijkheden tot structurele verkeersmaatregelen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven