Meer inwoners komen in aanmerking voor een starterslening

De regels rondom de starterslening gaan door de gemeente Noordwijk versoepeld worden. Het is straks mogelijk om een lening aan te vragen voor een woning met een hogere prijs. Ook komt er meer geld beschikbaar en wordt het bedrag van de lening mogelijk verhoogd.

Starters kunnen straks een lening aanvragen als ze een woning van maximaal 310.000 euro willen kopen. Op dit moment kan de lening alleen worden aangevraagd voor woningen met een maximale prijs van 225.000 euro.

De gemeente Noordwijk kan op dit moment 2.000.000 euro uitlenen. Het college is bereid om 850.000 euro extra vrij te maken, zodat er meer starters een lening kunnen afsluiten. Het is wel de vraag of dit nodig is.

Tot nu toe is het budgetplafond nog niet bereikt. Wel is het mogelijk dat door de versoepelde regels er meer mensen aanspraak gaan maken op de lening. Het is nog niet duidelijk of de 850.000 euro nu of op een later moment aan het budget wordt toegevoegd.

Inwoners kunnen op dit moment 35.000 euro lenen. Dit bedrag wordt wellicht verhoogt naar 50.000 euro. De gemeente heeft hier nog geen definitief besluit over genomen. Er zal wel een jaarlijkse geëvalueerd worden. Zo kan het bedrag naar boven of beneden worden bijgesteld.

Inwoners tussen de 18 en 40 jaar zullen in aanmerking komen voor een starterslening. Ze moeten dan wel een bestaande woning kopen en geen nieuwbouwwoning. Dit is volgens de wethouder beter voor de doorstroming.

Deel dit bericht

Scroll naar boven