Aantal coronabesmettingen in Noordwijk schiet snel omhoog

Het aantal coronabesmettingen in Noordwijk loopt snel op. De besmettingen zijn in de week van 7 september bijna verviervoudigd ten opzichte van de week daarvoor. Dit is de grootste piek sinds de corona-uitbraak.

Het aantal vastgestelde besmettingen bedraagt 23. Dit zijn er 17 meer dan in de week daarvoor. In de week van 7 september zijn er in de Duin- en Bollenstreek alleen in Leiden meer besmettingen vastgesteld. In Leiden zijn 93 mensen besmet geraakt. De piek resulteert nog niet in een stijging van de ziekenhuisopnames.

β€˜Er zijn opnieuw veel besmettingen ontstaan onder jongeren in de leeftijdscategorie 12-24 jaar. Het gaat vooral om cases in de studentenwereld’, schrijft GGD Hollands Midden op haar website.

In totaliteit zijn er 109 mensen in Noordwijk besmet geraakt. Hiervan zijn 19 mensen in het ziekenhuis geraakt en drie mensen overleden.

Deel dit bericht

Scroll naar boven