Afwijzing Achterweg geen aanzet voor extra woningen op Bronsgeest

Het college van burgemeester en wethouders is niet van plan om extra woningen op Bronsgeest te bouwen. Ook niet na de keiharde afwijzing van de provincie, die woningbouw op de Achterweg niet toestaat. Het college had juist die locatie op het oog voor de bouw van extra huizen.

Het college gaat nu naar alternatieve locaties zoeken, terwijl de Achterweg als alternatieve locatie voor Bronsgeest werd gezien. ‘Het college gaat nu opnieuw bestuderen welke andere locaties dan de Achterweg geschikt te maken zijn voor tijdelijke woningen en welke locaties op de langere termijn permanent bebouwd kunnen worden’, schrijft de gemeente Noordwijk.

De gemeente geeft aan dat er op verschillende locaties hard gewerkt wordt aan woningbouw. Dat gebeurt de komende jaren op Offem-Zuid, een deel van Bronsgeest en op het terrein van Willem van den Bergh.

Deel dit bericht

Scroll naar boven