Noordwijk mag niet bouwen op Achterweg: ‘Een bestuurlijk flater’

Noordwijk krijgt een harde ‘nee’ van de Provincie op het verzoek om woningen te bouwen op de Achterweg. Noordwijk wil de Achterweg gebruiken als alternatieve locatie voor Bronsgeest. De provincie vindt dat Bronsgeest volledig bebouwd moet worden.

Noordwijk wil in plaats van 660 woningen zo’n 280 woningen op Bronsgeest bouwen. De Achterweg word als alternatieve locatie gezien. Hier mag dus niet gebouwd worden.

Enkel het CDA en de VVD stemde in met het verzoek van wethouder Theo Alkemade. De andere partijen gingen niet akkoord. ‘Dat ze hier mee aankomen is een schande’, zegt Jaap Haasnoot van 50plus. Oud-wethouder Hans bakker gaf aan dat het bebouwen van Bronsgeest juist een kans is om op de woningnood in te lopen.

Noordwijk moet nu kijken naar bouwlocaties waar ze van de Provincie al mogen bouwen. De Provincie wil ook weten hoe ze aan de bouwopgave gaan voldoen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven