Bonje over coffeeshop nog niet voorbij

De gemeente staat geen coffeeshop toe in Noordwijkerhout, maar het laatste woord is daar nog niet over gesproken. Bruisend Noordwijk wil dat de gemeente haar coffeeshopbeleid heroverweegt. De partij stelt de afwijzing van de komst van een coffeeshop opnieuw ter discussie.

Ted Bierhof en Justin Brama uit Noordwijkerhout willen een coffeeshop openen in Noordwijkerhout. Het huidige beleid staat alleen geen coffeeshop toe en de burgemeester ziet geen reden om het beleid aan te passen. Volgens burgemeester Wendy Verkleij is er onvoldoende draagvlak voor de komst van een coffeeshop.

Ook de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging zit niet te wachten op een coffeeshop.

NOV Noordwijkerhout tegen mogelijke komst coffeeshop

Bruisend Noordwijk wil het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad zetten. Dat verzoek werd afgewezen, omdat het mogelijk verkeerde verwachtingen zou wekken bij het publiek.

De partij stelt daarom opnieuw vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie wil onder andere van de gemeente weten hoe zij tot de conclusie is gekomen, dat er geen draagvlak is. Ook wil Bruisend Noordwijk weten of de gemeente in haar beleid rekening houdt met de landelijke spreidingsnorm van coffeeshops.

Deel dit bericht

Scroll naar boven