Modelboten varen bij Kinderboerderij de Dierenhoeve

Modelbouwvereniging Wassenaar vaart vandaag met verschillende modelboten bij Kinderboerderij de Dierenhoeve in Noordwijkerhout. \’Het is een cadeautje\’, vertelt een bezoeker van de Kinderboerderij.

\"\"

\’We zijn blij dat we hier met een aantal leden kunnen varen. Normaal staan we op demo\’s, maar die zijn vanwege het coronavirus afgelast\’, vertelt Ruud Oosterveer van de modelbouwvereniging. Ze hebben in het verleden al op grote demo\’s gestaan, bijvoorbeeld in Ahoy. \’We staan hier puur voor de hobby\’, vertelt Ruud. Ook de vrijdagbijeenkomsten van de vereniging zijn de afgelopen tijd niet doorgegaan. De vereniging is dus blij om weer samen te zijn.

\"\"

Verschillende kinderen en ouders kwamen uit nieuwsgierigheid kijken bij de modelboten. De leden van de vereniging zeiden dat ze het leuk vinden om over de boten te vertellen.

\"\"

Leo Hassing van Modelbouwvereniging Wassenaar: \’Sommige boten zijn helemaal zelf gemaakt, zonder bouwpakket\’. Het ene lid vind het varen het leukst en kiest voor een bouwpakket, terwijl het andere lid het juist voor het bouwen doet. De leden helpen elkaar, door bijvoorbeeld advies te geven of onderdelen voor elkaar te fabriceren.

\"\"

De schoonvader van Leo Hassing heeft in 1979 de vereniging opgericht. Inmiddels bouwen ze ook modelvrachtwagens, modelvliegtuigen en zelfs modelgraafmachines die geheel hydraulisch werken.

Deel dit bericht

Scroll naar boven