Noordwijk blijft geloven in plan voor Maarten Kruytstraat

Noordwijk onderzoekt de mogelijkheden om de Vomar en 42 appartementen toch te bouwen aan de Maarten Kruytstraat. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn door de Raad van State vernietigd, omdat er te weinig rekening is gehouden met de parkeerdruk.

‘We bestuderen op dit moment de uitspraak en onderzoeken of er nog eventuele oplossingen zijn. Dit wordt gezamenlijk opgepakt met de ontwikkelaar’, schrijft wethouder Roberto ter Hark.

Omwonenden maakten samen met het Palace Hotel bezwaar tegen de plannen van de gemeente. Ze kregen van de rechter gelijk. Er is te weinig rekening gehouden met de parkeerdruk, volgens de Raad van State.

‘We blijven echter vertrouwen houden in dit plan en zijn van mening dat dit plan, met o.a. een supermarkt en 42 woningen, een belangrijke bijdrage levert aan de noodzakelijke kwaliteitsimpuls voor Noordwijk aan Zee’, schrijft de wethouder.

Deel dit bericht

Scroll naar boven