Vuurtorenplein terug in de tijd voor televisieserie

Het Vuurtorenplein had gister een andere uitstraling dan normaal. Op het plein werd de televisieserie \’De Stamhouder\’ opgenomen. Er stond een oude draaimolen op het plein. Rondom het plein reden auto\’s en bussen uit de jaren 60 en 70. De acteurs en figuranten droegen ook kleding uit die tijd.

\"\"

De serie \’De stamhouder\’ is een verfilming van het boek over de familiegeschiedenis van Alexander Münninghoff en de gevolgen van de oorlog. Producent Column Film en AVROTROS verfilmen het boek in opdracht van de NPO.

De Stamhouder vertelt het verhaal van Alexander Münninghoff, die eind jaren ‘60 als een blok valt voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen. Wanneer hij na een mooie liefdesnacht bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff, tijdens de oorlog een SS’er was, reageert Ellen echter afwijzend. Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven, om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. De twintigers willen het kind houden en besluiten te trouwen. Maar dan wel op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden. Alexander komt erachter dat hij maar bitter weinig weet over zijn ouders en grootvader.

Diederik van Rooijen is de regisseur. Sallie Harmsen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen Gijs Scholten van Aschat en Marcel Hensema zijn de hoofdrolspelers.

\’De opnames van de achtdelige historische dramaserie staan gepland vanaf najaar 2020. De Stamhouder wordt naar verwachting eind 2021 uitgezonden op NPO 1\’, schrijft AVROTROS op haar website.

Deel dit bericht

Scroll naar boven