Huurdersbelangenen en spoedzoekers willen meer sociale huurwoningen

Stichting Huurdersbelangen Noordwijk en de Noordwijkse spoedzoekers willen dat gemeente Noordwijk niet 30%, maar 40% sociale huurwoningen gaat bouwen. Beide partijen zijn het niet eens met de invulling van de nieuwe woonvisie.

Tot 2030 zullen er 712 sociale huurwoningen worden gebouwd. Op dit moment is er behoefte aan 1.140 sociale huurwoningen. In de woonvisie staat dat het praktisch moeilijk haalbaar is om meer dan 712 sociale huurwoningen te bouwen. ‘Praktisch moeilijk haalbaar, geeft niet aan dat het onhaalbaar is’, schrijven de spoedzoekers in een brief aan het college.

Het aandeel sociale huurwoningen is in gemeente Noordwijk 22% en zal in de komende tien jaar stijgen tot 23%, terwijl het streven 30% is. Het grote tekort aan sociale huurwoningen werd laatst bevestigd. Meer dan 1000 mensen reageerden op 30 sociale huurwoningen in Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. De wachttijd voor een sociale huurwoning is zeven jaar.

Deel dit bericht

Scroll naar boven