Zorgen om woekerplant op BAVO-terrein

De Japanse Duizendknoop is volgens NZlokaal niet op de juiste manier verwijderd op het BAVO-terrein in Noordwijkerhout. Deze woekerplant kan veel schade veroorzaken. De grondeigenaar is bezig om de grond klaar te maken voor de bouw van woningen.

De plant is bovengronds verwijderd en de resten zijn afgedekt met zand, volgens de politieke partij. ‘De soort staat erom bekend staat dat deze alleen permanent verwijderd kan worden als alle wortels worden verwijderd en afgevoerd naar een gecertificeerd afvalbedrijf’, schrijft NZlokaal in een brief aan het college.

De Japanse Duizendknoop heeft een grote groeikracht en kan bijvoorbeeld schade veroorzaken aan de fundering van huizen. Het kan voor de gemeente moeilijker en duurder zijn om de plant later te verwijderen.

NZlokaal stelt verschillende vragen aan het college over de kwestie.

Deel dit bericht

Scroll naar boven