Noordwijkse Hockey Club niet eens met verhalen over trainers die meisjes verleiden

De hockeyclub roept al een langere tijd leden en ouders op om zich te melden. ‘Niemand meldt zich. Het gaat ons heel erg aan het hart’, vertelt ad-interim voorzitster Daniëlle Brink. Het AD schreef een artikel over de verhalen van trainers die meisjes in 2019 zouden verleiden tot seks. De nieuwssite claimt meerdere ouders en betrokken gesproken te hebben. De club wil graag in contact komen met deze ouders.

De geschreven anonieme brief was een waarschuwingsbrief en geen aanklacht, zegt de ad-interim voorzitter. Het toenmalige bestuur deed onderzoek onder leiding van de toenmalige voorzitter. Uit het onderzoek werd de conclusie getrokken dat er niks aan de hand was. Deze zelfde voormalige voorzitter stapte op en diende een aanklacht in bij Centrum Veilige Sport Nederland als de Koninklijke Hockey Bond Nederland, omdat hij volgens het AD niet wilde dat het verhaal in de doofpot zou verdwijnen. Hij diende dus een klacht in over deze zaak, terwijl hij zelf concludeerde dat er niks aan de hand was. De bond kan geen onderzoek starten, omdat er dus geen officiële aanklacht is. De trainers zijn daarom nog werkzaam bij de club.

‘Natuurlijk wordt op elke sportclub weleens geflirt, maar volgens meerdere ouders wordt hier een duidelijke grens overschreden. Zo zouden de trainers pubermeisjes dronken voeren om ze het bed in te krijgen’, zo schrijft het AD. Sommige trainers zijn volgens het AD ver in de 20 en de leden 16 jaar en jonger. ‘De seks zou weliswaar vrijwillig gebeuren, maar de werkwijze lijkt volgens de ouders sterk op die van loverboys’. Deze meisjes durven zich uit schaamte niet te melden, volgens het AD.

‘Het brengt veel onrust’, vertelt Brink. Ook onderneemt ze actie om het veilige klimaat te herstellen: ‘Er komt een extra commissie en extra vertrouwenspersonen. Ik wil dat iedereen zich veilig voelt\’, zegt de ad-interim voorzitster.

Maandag 10 augustus hield de club nog een informatieavond. Hier kwamen slechts 32 ouders van de 400 leden op af.

Deel dit bericht

Scroll naar boven